Thursday, June 6, 2013

Keputusan UPU...

Assalammualaikum w.b.t...
Title hari ni like sambungan drpd title hari tu"Debaran Menunggu Keputusan UPU"ingat x??
Klu x ingat,buat2 ingat je laa..heehehe..
Baiklah,so saya dpt tawaran dr PUO(poli.ungku omar,ipoh,perak)(dip.retail management) but tawaran lain dpt jugak mcm kptm(islamic education),kpm(international bussiness),kolej baitulmal(bussiness management) n smbg form6..
Then parents ckp msk poli lagi bgs,saya tak kisah mana2 pun,janji dpt smbg belajar..Kekadang tu,pikir2 jugak nk msk yg mana kn..Dh perents ckp msk je poli,trs x pyh nk pikir tawaran len2..So nnt saya akn update pasal tawaran PUO,pasti...Minggu ni n minggu dpn saja saya ad masa nk update belog ni ye..so maybe klu nk update belog ni maybe take my time skit laa sbb busy belajaq..hehehe..
Rasa seronok nk belajar blk sbb dh dkt 7 bulan lebih dok rumah ni,dh byk sangat mkn maggi ni...
Biasa laa klu mkn maggi,nnt jdi lupa kn kn..betul ke??tak tau nk ckp ap,kena kaji sndri..Kekadang tu dok rumah tgk tv,surf internet,msj2 dgn kawan2...Lupa pulak,ckp pasal kwn2 ni kn,sebenarnya ramai kwn2 saya yg x dpt upu tu,then dorg smbg form6 sbb x nk waste time laa katanya..Betul jugak tu drpd dok goyang kaki dkt rmh kn kn..Tp ad jugak yg dpt tawaran belajar,maybe dlm 4-5 org dlm kls dpt poli,1-3 dpt ipta..
Ad jugak yg mula2 msk form6,lps tu rasa stress memanjang..Suasana form6 tu dh tak sama mcm form 1-5 sbb selalu dibelai,dimanja,disayangi oleh ckgu2,yelaa umur dh 18 thn nk dimanja2 dibelai2 buat ap kn..So ckg2 ni more to belajar2,sbb nk semua pljr dorg lulus STPM..


p/s:So kpd rakan2 saya dkt luar sana yg tgh smbg form6 tu,belajar elok2 tau..Saya akn mendoakn kejayaan awk2 semua,dan semoga kita terus berjaya dlm ap jua bidang yg kita ceburi..
Salam Ukhwah Dan Salam Sayang Drpd Rakan Anda Ni Ye..

4 comments:

  1. congrats and study smart...jangan sia2kan peluang yang diberi ni... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu kak farah wahida wahid,insyaallah kak..doakn yg t'baik utk kte ye..

      Delete